Saturday, 31 August 2013

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Ini antara vitamin kegemaran saya juga...sebelum tidur ambil 4 atau 5biji sehari. banyak fungsi untuk kaum ibu macam saya..tidak kurang untuk kaum bapa juga. ok Jom kita kenal-kenal dengan ALFALFA COMPLEX SHAKLEE ni ya...


ALFALFA COMPLEX merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh DR Shaklee dalam tahun 1950an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa ( Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. ALFALFA juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Medicago sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.Daun ALFALFA dari SHAKLEE hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan Mutlak. Daun ALFALFA yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan SHAKLEE yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.Manfaat Utama Alfalfa Complex boleh tengok dalam gambar di bawah :

Alfalfa Complex Shaklee

Rekomendasi : Untuk kesihatan berpanjangan : 2kali sehari - 5@10bj setiap pengambilan.Larutkan 10bj ALFALFA di dalam air, campurkan  3 bj shaklee peppermint gingger dan jus buahan atau jus pekat untuk rasa yang lebih enak. Ia baik untuk sistem usus dan perut. sesuai untuk diminum pada bila-bila masa.Untuk pencucian usus dan detoksfikasi,mencuci darah : 3-4kali sehari, 5@10bj setiap pengambilan( di ambil dengan air kosong)


#Saya Anidah Jawarin atau nama panggilan manja "Nieda" adalah Pengedar Shaklee Kota Kinabalu, Putatan, Penampang, Lokkawi, Papar, Beaufort Sabah dan seluruh Malaysia yang memegang ID 892603. Untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi lanjut mengenai Cawangan Shaklee Kota Kinabalu ataupun ingin mengetahui tentang produk dan vitamin -vitamin Shaklee boleh berhubung dengan saya terus di nombor 0168068065 pada bila- bila masa sahaja.
✉  Email : Nieda_0510@yahoo.com
✆  Call/sms/whatsapp : 016-8068065
➲  Walk in order : J&jay Collection, Lot G75, One Place Mall Putatan
Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

No comments:

Post a Comment

Sila komen di sini untuk sebarang pertanyaan :