Tuesday, 14 October 2014

B KOMPLEKS UNTUK IBU BERPANTANG

Vitamin B Kompleks ini adalah sangat sesuai untuk di ambil oleh ibu berpantang. Ini kerana ia membantu para  ibu untuk menangani masalah keletihan dan tekanan. Al maklum, ibu yang baru lepas bersalin sudah tentu memerlukan rehat yang lebih selepas proses kelahiran. Dan apabila ibu berpantang kurang rehat ianya akan menyebabkan tekanan yang melampau. Disebabkan itu selalu kita dengar ibu lepas bersalin asyik murung, sering menangis, gila meroyan. Kalau orang Sabah bilang "Naik Uri".

Peranan yang dimainkan oleh Vitamin B Kompleks secara amnya adalah membantu metabolisme lemak dan protein selain membekalkan tenaga dengan menukarkan karbohidrat kepada glukosa yang kemudiannya ditukar kepada tenaga.Vitamin B Kompleks juga berfungsi untuk menormalkan sel saraf dalam badan kita. Vitamin ini adalah vitamin larut air yang mana kita disarankan untuk mengambilnya setiap hari untuk mempercukupi bekalan tenaga untuk kesihatan optimum. Ini kerana tubuh kita akan memerlukannya dalam jumlah yang lebih tinggi apabila kita stres dan di saat kita perlukan lebih prestasi dan stamina.

Selain B kompleks, ibu berpantang juga harus mengambil pemakanan yang sihat dan seimbang. Minum air yang mencukupi juga penting untuk elakkan dehidrasi, kelesuan dan tekanan yang melampau. 

Vitamin B Kompleks adalah salah satu vitamin yang terdapat dalam Set Berpantang Shaklee. Terdapat beberapa jenis suplemen lain yang juga penting untuk ibu lepas bersalin seperti Vitalea Iron Formula yang lebih dikenali sebagai Multivitamin/Multimineral, Energizing Soy Protein, Sustained Release Vitamin C, Ostematrix (Kalsium), ZincComplex Yang terbaik untuk ibu berpantang. Untuk info lanjut anda boleh klik di sini...SET BERSALIN / BERPANTANG SHAKLEE

Anda mahu mencuba Vitamin B Kompleks dan Set Berpantang Shaklee? Boleh hubungi saya sekarang dan saya dengan senang hati mempelawa sekiranya anda mahukan sentuhan personal dari saya berkenaan info produk ataupun Cara Makan Vitamin / Produk-produk Shaklee dengan lebih mendalam, anda boleh menghubungi saya di Facebook (Nieda Nuds) atau call/sms/whatsapp kami 016-8068065 untuk bercakap secara terus dengan saya. 

# Dan Saya adalah sebagai Pengedar Sah Shaklee yang aktif di kawasan Kota Kinabalu, Putatan, Penampang, Lokkawi, Kinarut, Papar, Beaufort  dan seluruh Sabah serta seluruh Malaysia. Untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee Kota Kinabalu Branch ataupun mahu mengetahui berkenaan vitamin -vitamin terbaik shaklee boleh berhubung dengan saya. Konsultasi dan pertanyaan lanjut boleh menghubungi saya pada bila-bila masa sahaja.
✉ Email : Nieda_0510@yahoo.com

✆ Call/sms/whatsapp : 016-8068065 / 016-8224030
➲ Cod area : Kota Kinabalu, Penampang, Petagas, Putatan, Kinarut, Lokkawi, Papar,Kimanis,Membakut,Bongawan, Beaufort.
➲ Walk in order : J&jay Collection, Lot G75, One Place Mall Putatan,kota kinabalu,sabah.

Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

No comments:

Post a Comment

Sila komen di sini untuk sebarang pertanyaan :